Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Windraak vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Windraak? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij handige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Windraak!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-windraak-6153

Vloerverwarming laten leggen in Windraak

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met die beslissing heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, laminaat, PVC, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Windraak eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de mail delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Windraak

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Windraak.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Windraak

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Windraak

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Windraak.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Windraak liggen op gemiddeld €1225,00 – €1825,00. De precieze kosten komen tot stand door veel facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Windraak (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €795
20 m2€925 – €1250€975 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2850€2650 – €3350
60 – 65 m2€3800 – €4425€4150 – €4750
85 – 90 m2€5150 – €5725€5525 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna bekijk je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Windraak? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Guttecoven, Puth en Einighausen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Sittard-Geleen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Windraak?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.200 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Windraak, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6153.

Plaats een reactie