Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holtum vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Holtum? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Holtum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-holtum-6123

Vloerverwarming laten leggen in Holtum

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, laminaat, parket, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Holtum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming experts omgeving Holtum

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Holtum.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Therminon, Technea, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Holtum

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Holtum

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Holtum.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Holtum liggen tussen de €1000,00 tot €2150,00. De exacte kosten hangen af van velerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holtum (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €790
20 m2€925 – €1325€1000 – €1500
40 m2€2325 – €2775€2600 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4375€4200 – €4825
90 m2 +€5200 – €5675€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplaten en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holtum? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Born, Papenhoven en Nieuwstadt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Holtum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort product (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holtum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6123.

Plaats een reactie