Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haulerwijk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Haulerwijk? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haulerwijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-haulerwijk-8433

Vloerverwarming laten leggen in Haulerwijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan gang, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende installaties zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, laminaat, PVC, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Haulerwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Haulerwijk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Haulerwijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Haulerwijk

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haulerwijk

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Haulerwijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haulerwijk liggen rond de €1075,00 tot €2025,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haulerwijk (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€765 – €785
25 m2€850 – €1250€975 – €1525
45 m2€2325 – €2900€2525 – €3400
70 m2€3850 – €4475€4050 – €4800
85 m2 +€5200 – €5675€5700 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna tref je kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haulerwijk? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oosterwolde, Waskemeer en Fochteloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ooststellingwerf heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Haulerwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.550 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haulerwijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8433.

Plaats een reactie