Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elst vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Elst? Vloerverwarming is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Elst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-elst-6660

Vloerverwarming laten leggen in Elst

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Elst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming experts nabij Elst

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In onderstaande opsomming delen we details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Elst.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Elst

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Elst

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Elst.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elst schommelen tussen de €1100,00 tot €2000,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elst (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €780
20 – 25 m2€950 – €1300€1150 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2750€2600 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4800
85 – 90 m2€5225 – €5700€5725 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Advies: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave tref je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elst? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Beneden-Leeuwen, Lent en Boven-Leeuwen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Elst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elst, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3920, 6660, 6661, 6662.

Plaats een reactie