Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sittard vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Sittard? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina verstrekken we alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sittard!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-sittard-6131

Vloerverwarming laten leggen in Sittard

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de gang, woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sittard eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Sittard

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bekijk je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sittard.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Sittard

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sittard

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sittard.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sittard kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2300,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sittard (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€775 – €810
20 – 25 m2€825 – €1300€1075 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2750€2500 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4350€4150 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5750€5700 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna check je in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sittard? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Grevenbicht, Limbricht en Obbicht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sittard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sittard, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6130, 6131, 6132, 6133, 6134, 6135, 6136, 6137.

Plaats een reactie