Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Obbicht vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Obbicht? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Obbicht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-obbicht-6125

Vloerverwarming laten leggen in Obbicht

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, badkamer, gang. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, parket, tegels, laminaat, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Obbicht vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Obbicht

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Obbicht.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Obbicht

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Obbicht

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Obbicht.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Obbicht kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2350,00. De exacte kosten worden bepaald door verschillende facetten. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Obbicht (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€775 – €785
20 – 25 m2€950 – €1275€1000 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2750€2525 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4500€4100 – €4725
90 m2 +€5225 – €5800€5650 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna check je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Obbicht? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Holtum, Grevenbicht en Buchten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Sittard-Geleen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Obbicht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.450 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.900 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Obbicht, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6125.

Plaats een reactie