Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geleen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Geleen? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geleen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-geleen-6161

Vloerverwarming laten leggen in Geleen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, tapijt, parket, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Geleen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Geleen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geleen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Geleen

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Geleen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Geleen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Geleen schommelen tussen de €975,00 tot €1875,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geleen (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€750 – €785
20 m2€800 – €1300€975 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2850€2650 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4450€4100 – €4875
90 m2 +€5250 – €5725€5550 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna verstrekken we in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geleen? Onderstaand bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Windraak, Sweikhuizen en Munstergeleen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Geleen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor 10-15 m2 tot zeker €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geleen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167.

Plaats een reactie