Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Zand vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in t Zand? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal delen we uitgebreide informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in t Zand!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-t-zand-1756

Vloerverwarming laten leggen in t Zand

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in t Zand zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij t Zand

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. Hieronder lees je meer info over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in t Zand.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in t Zand

De elektrische variant werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in t Zand

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in t Zand.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in t Zand variëren tussen de €1275,00 – €2500,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Zand (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€775 – €795
25 m2€925 – €1275€975 – €1625
40 m2€2350 – €2750€2700 – €3400
60 m2€3825 – €4500€4050 – €4725
90 m2 +€5100 – €5650€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Zand? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Burgerbrug, Oudesluis en Sint Maartensvlotbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Schagen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in t Zand?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Zand, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1756.

Plaats een reactie