Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Maartensvlotbrug vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Sint Maartensvlotbrug? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Maartensvlotbrug!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-sint-maartensvlotbrug-1753

Vloerverwarming laten leggen in Sint Maartensvlotbrug

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zodoende ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, woonkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, linoleum, PVC, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sint Maartensvlotbrug alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Schagen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming experts regio Sint Maartensvlotbrug

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sint Maartensvlotbrug.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss0Sint Maartensvlotbrug

  Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Sint Maartensvlotbrug

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Maartensvlotbrug.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Maartensvlotbrug liggen rond de €1100,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Maartensvlotbrug (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €785
25 m2€900 – €1250€1075 – €1525
50 m2€2225 – €2750€2650 – €3325
60 – 65 m2€3700 – €4475€4125 – €4800
85 m2 +€5150 – €5725€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: diverse vloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder tref je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Maartensvlotbrug? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Schagerbrug, Burgerbrug en Warmenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.550 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Maartensvlotbrug, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1753.

Plaats een reactie