Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Petten vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Petten? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform lees je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Petten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-petten-1755

Vloerverwarming laten leggen in Petten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, gang, keuken, slaapkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, tegels, vinyl, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Petten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installateurs omgeving Petten

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Petten.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Petten

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Petten

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Petten.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Petten kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2175,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Petten (update zaterdag, 20 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€770 – €810
20 – 25 m2€900 – €1300€1125 – €1500
40 m2€2225 – €2850€2650 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4425€4200 – €4850
90 m2 +€5225 – €5800€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Petten? Hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Sint Maartensvlotbrug, t Zand en Sint Maartensbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Petten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.150 voor 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Petten, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1755.

Plaats een reactie