Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tuitjenhorn vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Tuitjenhorn? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij veel info over de huidige typen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Tuitjenhorn!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-tuitjenhorn-1747

Vloerverwarming laten leggen in Tuitjenhorn

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met een professional ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, vinyl, linoleum, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Tuitjenhorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Schagen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts nabij Tuitjenhorn

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tuitjenhorn.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Tuitjenhorn

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tuitjenhorn

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tuitjenhorn.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Tuitjenhorn liggen op gemiddeld €1200,00 – €2100,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tuitjenhorn (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€760 – €790
25 m2€825 – €1250€975 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2900€2625 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4400€4125 – €4700
85 m2 +€5200 – €5800€5675 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Let op: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder tref je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tuitjenhorn? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Sint Maarten, Warmenhuizen en Waarland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Schagen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Tuitjenhorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tuitjenhorn, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1747.

Plaats een reactie