Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Maarten vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Sint Maarten? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website check je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Maarten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-sint-maarten-1744

Vloerverwarming laten leggen in Sint Maarten

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, tegels, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint Maarten zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Sint Maarten

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we meer over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Sint Maarten.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Sint Maarten

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sint Maarten

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Maarten.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Maarten schommelen tussen de €1225,00 – €1925,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Maarten (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€770 – €800
25 m2€900 – €1300€975 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2875€2700 – €3225
60 m2€3725 – €4500€4000 – €4800
80 m2 +€5250 – €5700€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Maarten? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Zijdewind, Dirkshorn en t Veld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Schagen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sint Maarten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.150 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Maarten, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1744.

Plaats een reactie