Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Warmenhuizen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Warmenhuizen? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts check je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Warmenhuizen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-warmenhuizen-1749

Vloerverwarming laten leggen in Warmenhuizen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Daardoor weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, toilet, gang, berging / schuur, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Warmenhuizen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Schagen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten regio Warmenhuizen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Warmenhuizen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Nefit, Remeha, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Warmenhuizen

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Warmenhuizen

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Warmenhuizen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Warmenhuizen variëren tussen de €1275,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Warmenhuizen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€755 – €790
20 m2€900 – €1300€1050 – €1500
45 – 50 m2€2200 – €2825€2525 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4475€4100 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5750€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna bekijk je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Warmenhuizen? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Dirkshorn, Schagerbrug en Sint Maarten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Warmenhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot wel €5.000 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het soort model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Warmenhuizen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1749.

Plaats een reactie