Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Burgerbrug vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Burgerbrug? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Burgerbrug!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-burgerbrug-1754

Vloerverwarming laten leggen in Burgerbrug

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de badkamer, toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Burgerbrug zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Burgerbrug

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bieden we handige informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Burgerbrug.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Remeha, ATAG, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Burgerbrug

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Burgerbrug

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Burgerbrug.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Burgerbrug liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Burgerbrug (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€765 – €785
25 m2€925 – €1350€1000 – €1600
40 m2€2325 – €2800€2700 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4450€4175 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5725€5675 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Burgerbrug? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Sint Maartensbrug, Petten en Schagerbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Burgerbrug?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 10 m2 tot zo’n €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Burgerbrug, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1754.

Plaats een reactie