Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schagerbrug vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Schagerbrug? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij alles over de huidige typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schagerbrug!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-schagerbrug-1751

Vloerverwarming laten leggen in Schagerbrug

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, vinyl, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Schagerbrug eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Schagen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Schagerbrug

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schagerbrug.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Schagerbrug

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schagerbrug

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Schagerbrug.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schagerbrug liggen tussen de €1075,00 – €2225,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schagerbrug (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€760 – €785
20 – 25 m2€825 – €1200€975 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2750€2600 – €3325
65 m2€3725 – €4475€4000 – €4825
85 m2 +€5225 – €5650€5675 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Belangrijk: enkele vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok check je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schagerbrug? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Tuitjenhorn, Sint Maartensbrug en Dirkshorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Schagen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schagerbrug?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schagerbrug, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1750, 1751.

Plaats een reactie