Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dirkshorn vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Dirkshorn? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site lees je bruikbare informatie over de huidige typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Dirkshorn!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dirkshorn-1746

Vloerverwarming laten leggen in Dirkshorn

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, laminaat, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dirkshorn eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schagen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Dirkshorn

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Dirkshorn.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Dirkshorn

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Dirkshorn

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dirkshorn.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een innovatieve manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dirkshorn liggen op gemiddeld €1075,00 tot €1850,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dirkshorn (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€765 – €795
20 – 25 m2€800 – €1225€975 – €1575
50 m2€2350 – €2750€2525 – €3225
65 m2€3725 – €4475€4025 – €4775
80 – 90 m2€5175 – €5675€5525 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder tref je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dirkshorn? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Waarland, Tuitjenhorn en Zijdewind.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Schagen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Dirkshorn?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dirkshorn, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1746.

Plaats een reactie