Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Duizel vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Duizel? Het gaat om een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal check je bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Duizel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-duizel-5525

Vloerverwarming laten leggen in Duizel

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Met een professional weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, parket, vinyl, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Duizel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Eersel en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Duizel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema check je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Duizel.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Duizel

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Duizel

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Duizel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Duizel variëren tussen de €1100,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Duizel (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€765 – €810
25 m2€900 – €1200€1150 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2875€2550 – €3200
65 m2€3750 – €4450€4150 – €4700
90 m2 +€5200 – €5700€5750 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Duizel? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Wintelre, Hapert en Vessem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Eersel heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor groene producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Duizel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het gekozen product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Duizel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5525.

Plaats een reactie