Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Maartensbrug vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Sint Maartensbrug? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site lees je nuttige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Maartensbrug!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-sint-maartensbrug-1752

Vloerverwarming laten leggen in Sint Maartensbrug

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Op die manier heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, keuken, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, linoleum, vinyl, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sint Maartensbrug op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Sint Maartensbrug

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bieden we meer over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sint Maartensbrug.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sint Maartensbrug

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Sint Maartensbrug

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Maartensbrug.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Maartensbrug liggen tussen de €1125,00 – €1925,00. De precieze kosten hangen af van verschillende onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Maartensbrug (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€750 – €790
20 – 25 m2€800 – €1350€1025 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2750€2525 – €3200
60 – 70 m2€3700 – €4400€4000 – €4725
80 m2 +€5125 – €5675€5600 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder lees je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Maartensbrug? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Warmenhuizen, Sint Maartensvlotbrug en Tuitjenhorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Schagen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sint Maartensbrug?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Maartensbrug, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1752.

Plaats een reactie