Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Galder vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Galder? Het is een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal lees je nuttige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Galder!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-galder-4855

Vloerverwarming laten leggen in Galder

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Galder zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs nabij Galder

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna bieden we details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Galder.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Galder

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Galder

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Galder.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Galder liggen tussen de €975,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Galder (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €810
25 m2€800 – €1325€1000 – €1475
40 – 50 m2€2350 – €2900€2625 – €3325
60 – 65 m2€3800 – €4450€4075 – €4900
80 – 85 m2€5175 – €5650€5675 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: meerdere vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok verstrekken we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Galder? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Bavel, Strijbeek en Ulvenhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Alphen-Chaam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Galder?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Galder, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4855.

Plaats een reactie