Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudesluis vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oudesluis? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudesluis!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oudesluis-1757

Vloerverwarming laten leggen in Oudesluis

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, woonkamer, badkamer, toilet, keuken, gang. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, PVC, vinyl, tapijt, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Oudesluis eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming experts regio Oudesluis

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna delen we meer over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Vooral als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oudesluis.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Oudesluis

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudesluis

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oudesluis.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudesluis schommelen tussen de €1000,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudesluis (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€765 – €790
20 m2€925 – €1325€1075 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2750€2500 – €3200
70 m2€3850 – €4375€4200 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5700€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudesluis? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Petten, Callantsoog en Burgerbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oudesluis?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.550 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudesluis, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1757.

Plaats een reactie