Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Callantsoog vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Callantsoog? Het is een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Callantsoog!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-callantsoog-1759

Vloerverwarming laten leggen in Callantsoog

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang, toilet. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, linoleum, tapijt, vinyl, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de installatiebedrijven in Callantsoog eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schagen en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Callantsoog

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Callantsoog.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Callantsoog

De elektrische variant werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Callantsoog

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Callantsoog.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Callantsoog schommelen tussen de €1100,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Callantsoog (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€755 – €795
25 m2€925 – €1250€1100 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2800€2550 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4400€4150 – €4725
85 – 90 m2€5100 – €5675€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Callantsoog? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in t Zand, Anna Paulowna en Petten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schagen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.schagen.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Callantsoog?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Callantsoog, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1759.

Plaats een reactie