Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schiermonnikoog vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Schiermonnikoog? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vind je handige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Schiermonnikoog!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-schiermonnikoog-9166

Vloerverwarming laten leggen in Schiermonnikoog

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, tapijt, PVC, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Schiermonnikoog vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Schiermonnikoog en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Schiermonnikoog

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. Hieronder vind je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schiermonnikoog.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Schiermonnikoog

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schiermonnikoog

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Schiermonnikoog.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schiermonnikoog schommelen tussen de €950,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schiermonnikoog (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€750 – €805
25 m2€800 – €1225€950 – €1475
40 m2€2225 – €2800€2675 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4450€4075 – €4825
85 m2 +€5100 – €5725€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schiermonnikoog? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Leeuwarden, Dantumadiel en Smallingerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schiermonnikoog kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.schiermonnikoog.nl). Voor duurzamere producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schiermonnikoog?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schiermonnikoog, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9166.

Plaats een reactie