Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harlingen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Harlingen? Het is een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina bieden wij veel info over de bekendste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Harlingen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-harlingen-8861

Vloerverwarming laten leggen in Harlingen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer, gang. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, tegels, parket, linoleum, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Harlingen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Harlingen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten nabij Harlingen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Harlingen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Harlingen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Harlingen

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Harlingen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Harlingen komen uit tussen de €1000,00 – €2100,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van veel aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harlingen (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€750 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1025 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2750€2525 – €3275
65 m2€3750 – €4375€4050 – €4800
90 m2 +€5225 – €5650€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema check je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harlingen? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân en Terschelling.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Harlingen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.harlingen.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Harlingen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harlingen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8860, 8861, 8862.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie