Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Achtkarspelen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Achtkarspelen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Achtkarspelen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-achtkarspelen-9285

Vloerverwarming laten leggen in Achtkarspelen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zodoende weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. Soms zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, parket, vinyl, laminaat, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Achtkarspelen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Achtkarspelen en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Achtkarspelen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder lees je meer info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Achtkarspelen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat0Achtkarspelen

  Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Achtkarspelen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Achtkarspelen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Achtkarspelen liggen rond de €1275,00 tot €2500,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Achtkarspelen (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€775 – €785
20 – 25 m2€875 – €1300€1100 – €1475
50 m2€2325 – €2750€2550 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4425€4050 – €4850
90 m2 +€5150 – €5800€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: meerdere types werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Achtkarspelen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Smallingerland, Opsterland en Noardeast-Fryslân.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Achtkarspelen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.grootegast.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Achtkarspelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Achtkarspelen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9873.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie