Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terschelling vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Terschelling? Het gaat om een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vertellen we je veel info over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Terschelling!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-terschelling-8881

Vloerverwarming laten leggen in Terschelling

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, keuken, badkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, tegels, parket, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Terschelling eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Terschelling en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten regio Terschelling

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok bieden we meer informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Terschelling.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Terschelling

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Terschelling

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Terschelling.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Terschelling schommelen tussen de €975,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terschelling (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€770 – €790
20 m2€850 – €1300€1100 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2850€2700 – €3250
70 m2€3825 – €4350€4200 – €4700
80 – 90 m2€5225 – €5675€5500 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna check je stapsgewijs meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terschelling? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Vlieland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Terschelling is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.terschelling.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Terschelling?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terschelling, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8880, 8881.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie