Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dantumadiel vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Dantumadiel? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website check je uitgebreide informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dantumadiel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dantumadiel-9104

Vloerverwarming laten leggen in Dantumadiel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Dantumadiel zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Dantumadiel en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Dantumadiel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dantumadiel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Dantumadiel

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Dantumadiel

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dantumadiel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dantumadiel kost globaal gezien tussen de €950,00 – €2175,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere factoren. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dantumadiel (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€925 – €1275€1150 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2825€2575 – €3350
70 m2€3850 – €4475€4100 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5725€5525 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema check je kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dantumadiel? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Terschelling, Vlieland en Ameland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dantumadiel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dantumadeel.nl). Voor vergroenings installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Dantumadiel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 10 m2 tot zeker €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dantumadiel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9270, 9271.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie