Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velden vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Velden? Het is een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina delen we veel info over de populaire soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Velden!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-velden-5941

Vloerverwarming laten leggen in Velden

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In die situatie weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, PVC, vinyl, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Velden zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Venlo en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Velden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok check je meer details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Velden.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Technea, Warmup, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Velden

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Velden

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Velden.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Velden liggen rond de €975,00 tot €2350,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velden (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€775 – €810
20 – 25 m2€950 – €1250€1125 – €1575
40 m2€2350 – €2800€2525 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4400€4050 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5750€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velden? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Tegelen, Lomm en Broekhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Venlo bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Velden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 10 m2 tot wel €5.000 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velden, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5940, 5941.

Plaats een reactie