Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noardeast-Fryslân vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Noardeast-Fryslân? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform ontdek je veel info over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noardeast-Fryslân!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-noordoost-friesland-9290

Vloerverwarming laten leggen in Noardeast-Fryslân

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met een professional weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, PVC, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Noardeast-Fryslân alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) delen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Noardeast-Fryslân en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Noardeast-Fryslân

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets delen we informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Noardeast-Fryslân.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, ATAG, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Noardeast-Fryslân

De elektrische variant werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Noardeast-Fryslân

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noardeast-Fryslân.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Noardeast-Fryslân variëren tussen de €1075,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noardeast-Fryslân (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€775 – €780
20 – 25 m2€950 – €1275€1075 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2875€2700 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4350€4150 – €4775
80 – 85 m2€5125 – €5650€5750 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand lees je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noardeast-Fryslân? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Opsterland, Tytsjerksteradiel en Noordenveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.noardeast-fryslan.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Noardeast-Fryslân?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.650 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noardeast-Fryslân, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9100, 9101, 9102, 9103.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie