Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlieland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Vlieland? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vlieland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-vlieland-8899

Vloerverwarming laten leggen in Vlieland

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, toilet. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerafwerking als parket, tapijt, linoleum, laminaat, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Vlieland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Vlieland en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Vlieland

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. Hieronder vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vlieland.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat0Vlieland

  Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vlieland

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vlieland.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlieland liggen tussen de €1100,00 – €2400,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlieland (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €795
25 m2€925 – €1225€1100 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2875€2500 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4425€4150 – €4800
80 – 90 m2€5150 – €5800€5625 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlieland? Onderstaand delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Waadhoeke, Harlingen en Leeuwarden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Vlieland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.vlieland.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vlieland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlieland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8899.

Plaats een reactie