Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tytsjerksteradiel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Tytsjerksteradiel? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site lees je handige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tytsjerksteradiel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-tytsjerksteradiel-9251

Vloerverwarming laten leggen in Tytsjerksteradiel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende producten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, vinyl, linoleum, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Tytsjerksteradiel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tytsjerksteradiel en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Tytsjerksteradiel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Tytsjerksteradiel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, ATAG, AWB, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Tytsjerksteradiel

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tytsjerksteradiel

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tytsjerksteradiel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tytsjerksteradiel schommelen tussen de €1125,00 – €2200,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tytsjerksteradiel (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €790
20 – 25 m2€875 – €1275€1150 – €1475
40 m2€2350 – €2875€2650 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4400€4100 – €4750
80 – 90 m2€5200 – €5750€5675 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: meerdere vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tytsjerksteradiel? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schiermonnikoog, Smallingerland en Achtkarspelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tytsjerksteradiel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.tytsjerksteradiel.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Tytsjerksteradiel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tytsjerksteradiel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9091.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie