Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Smallingerland vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Smallingerland? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Smallingerland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-smallingerland-9203

Vloerverwarming laten leggen in Smallingerland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, laminaat, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Smallingerland zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Smallingerland en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming vakmannen regio Smallingerland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Smallingerland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Smallingerland

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Smallingerland

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Smallingerland.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Smallingerland komen uit tussen de €1000,00 – €2400,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Smallingerland (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €780
25 m2€825 – €1300€1025 – €1575
50 m2€2275 – €2875€2700 – €3300
65 – 70 m2€3850 – €4475€4075 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5675€5725 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Smallingerland? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Dantumadiel, Ameland en Opsterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Smallingerland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.smallingerland.nl). Voor groene oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Smallingerland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort product, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Smallingerland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9214.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie