Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schijf vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Schijf? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts delen we handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schijf!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-schijf-4721

Vloerverwarming laten leggen in Schijf

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, PVC, laminaat, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Schijf eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Rucphen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs nabij Schijf

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets check je informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schijf.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Schijf

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Schijf

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Schijf.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een innovatieve manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schijf variëren tussen de €950,00 tot €2500,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schijf (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€760 – €795
25 m2€925 – €1350€1075 – €1625
45 m2€2275 – €2875€2600 – €3375
65 m2€3725 – €4375€4075 – €4725
80 – 85 m2€5150 – €5800€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna vind je in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schijf? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in St. Willebrord, Wouw en Oud-Vossemeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Rucphen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.rucphen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schijf?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schijf, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4714, 4721, 4722.

Plaats een reactie