Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ameland vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Ameland? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal verstrekken we veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ameland!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ameland-9162

Vloerverwarming laten leggen in Ameland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, gang. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, linoleum, vinyl, PVC, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ameland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ameland en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts nabij Ameland

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ameland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Therminon, Warmup0Ameland

  Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Ameland

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ameland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ameland kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ameland (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€775 – €805
20 – 25 m2€800 – €1200€1025 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2875€2600 – €3375
70 m2€3850 – €4400€4100 – €4750
80 – 85 m2€5150 – €5725€5500 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna tref je een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ameland? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Vlieland, Leeuwarden en Schiermonnikoog.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Ameland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ameland.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ameland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ameland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9164.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie