Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Opsterland vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Opsterland? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vertellen we je alles over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Opsterland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-opsterland-9244

Vloerverwarming laten leggen in Opsterland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, badkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, parket, linoleum, PVC, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Opsterland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Opsterland

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Opsterland.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Nefit, Vaillant, AWB, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Opsterland

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Opsterland

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Opsterland.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Opsterland schommelen tussen de €1125,00 – €1950,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die de prijs bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Opsterland (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €780
20 – 25 m2€900 – €1200€1100 – €1575
40 – 45 m2€2225 – €2900€2500 – €3275
60 m2€3850 – €4500€4175 – €4900
90 m2 +€5200 – €5750€5625 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna bieden we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Opsterland? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ameland, Schiermonnikoog en Tytsjerksteradiel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Opsterland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Opsterland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Opsterland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9240, 9241.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie