Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwkuijk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nieuwkuijk? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwkuijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuwkuijk-5253

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwkuijk

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, woonkamer, gang, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, parket, vinyl, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwkuijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts omgeving Nieuwkuijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming delen we meer over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuwkuijk.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, WTH, e-Heat, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwkuijk

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Nieuwkuijk

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwkuijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwkuijk komen uit tussen de €925,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwkuijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €795
20 – 25 m2€825 – €1225€975 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2775€2500 – €3200
60 m2€3825 – €4350€4125 – €4700
90 m2 +€5150 – €5775€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok verstrekken we samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwkuijk? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Rosmalen, Haarsteeg en De Moer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heusden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwkuijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor 15 m2 tot wel €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwkuijk, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5253.

Plaats een reactie