Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driel vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Driel? Dit is een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal verstrekken we veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Driel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-driel-6665

Vloerverwarming laten leggen in Driel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen producten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, parket, vinyl, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Driel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Driel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema lees je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Driel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Driel

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Driel

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Driel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Driel liggen op gemiddeld €1150,00 – €2125,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€755 – €800
25 m2€850 – €1250€1025 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2825€2700 – €3200
60 – 65 m2€3750 – €4400€4050 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5750€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driel? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Elst, Heteren en Wamel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Driel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.550 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6665.

Plaats een reactie