Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Randwijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Randwijk? Het gaat om een comfortabele verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform verstrekken we praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Randwijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-randwijk-6668

Vloerverwarming laten leggen in Randwijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur, woonkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste types zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, linoleum, laminaat, PVC, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Randwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Randwijk

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna tref je handige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Randwijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Randwijk

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Randwijk

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Randwijk.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Randwijk kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €1950,00. De exacte kosten hangen af van verschillende aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Randwijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€750 – €790
25 m2€950 – €1250€1025 – €1550
50 m2€2300 – €2900€2600 – €3400
60 m2€3750 – €4450€4175 – €4775
90 m2 +€5125 – €5775€5650 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Randwijk? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Driel, Dodewaard en Lent.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Randwijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.800 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gewenste model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Randwijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6668.

Plaats een reactie