Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterhout vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oosterhout? Dit is een ingebouwde warmtebron die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterhout!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oosterhout-6678

Vloerverwarming laten leggen in Oosterhout

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, vinyl, linoleum, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oosterhout eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Oosterhout

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem wordt bepaald door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en budget. In onderstaande opsomming vind je meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oosterhout.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Oosterhout

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Oosterhout

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterhout.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterhout liggen tussen de €1250,00 tot €2475,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterhout (update vrijdag, 12 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€770 – €800
25 m2€825 – €1325€950 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2875€2525 – €3325
65 – 70 m2€3700 – €4425€4100 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5675€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterhout? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Homoet, Bemmel en Valburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oosterhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.100 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterhout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6678.

Plaats een reactie