Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zetten vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zetten? Het gaat om een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site verstrekken we handige informatie over de actuele typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zetten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zetten-6671

Vloerverwarming laten leggen in Zetten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, badkamer, gang, keuken, slaapkamer, toilet. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, PVC, laminaat, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Zetten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Zetten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zetten.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Nefit.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zetten

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zetten

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zetten.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zetten kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2350,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zetten (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€770 – €780
20 – 25 m2€875 – €1275€1075 – €1625
40 – 45 m2€2200 – €2825€2675 – €3250
60 m2€3700 – €4400€4050 – €4700
80 – 90 m2€5225 – €5725€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zetten? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Randwijk, Hemmen en Heteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zetten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.500 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zetten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6670, 6671.

Plaats een reactie