Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herveld vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Herveld? Het is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herveld!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-herveld-6674

Vloerverwarming laten leggen in Herveld

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, gang. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, tapijt, PVC, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Herveld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Herveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna check je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Herveld.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Herveld

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Herveld

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Herveld.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Herveld liggen tussen de €1175,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €795
25 m2€875 – €1300€1100 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2800€2675 – €3375
65 m2€3825 – €4375€4100 – €4850
90 m2 +€5100 – €5750€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herveld? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hemmen, Valburg en Zetten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Overbetuwe ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Herveld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.700 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6674.

Plaats een reactie