Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Andelst vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Andelst? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je praktische informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Andelst!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-andelst-6673

Vloerverwarming laten leggen in Andelst

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, linoleum, tapijt, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Andelst zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Andelst

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Andelst.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Andelst

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Andelst

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Andelst.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Andelst liggen op gemiddeld €1075,00 – €1950,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Andelst (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€760 – €800
25 m2€950 – €1200€950 – €1525
50 m2€2200 – €2900€2625 – €3300
70 m2€3800 – €4475€4100 – €4850
80 – 85 m2€5250 – €5750€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna vind je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Andelst? In het schema hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zetten, Herveld en Dodewaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Andelst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Andelst, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6673.

Plaats een reactie