Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hemmen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hemmen? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina verstrekken we nuttige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hemmen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hemmen-6672

Vloerverwarming laten leggen in Hemmen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, gang, badkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, parket, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hemmen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Hemmen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder tref je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hemmen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Technea, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hemmen

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hemmen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hemmen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hemmen komen uit tussen de €1250,00 – €2150,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hemmen (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€760 – €795
25 m2€875 – €1225€1025 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2750€2500 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4350€4075 – €4900
80 m2 +€5225 – €5675€5500 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna tref je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hemmen? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Dodewaard, Andelst en Randwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Overbetuwe is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hemmen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10-15 m2 tot wel €6.150 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hemmen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6672.

Plaats een reactie