Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Homoet vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Homoet? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Homoet!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-homoet-6676

Vloerverwarming laten leggen in Homoet

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire producten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tegels, laminaat, PVC, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Homoet alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mail en telefoonnummer. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Homoet

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder delen we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Homoet.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, AWB, ATAG, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Homoet

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Homoet

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Homoet.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Homoet variëren tussen de €1025,00 tot €2075,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Homoet (update vrijdag, 12 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€750 – €805
20 – 25 m2€900 – €1250€950 – €1500
40 – 45 m2€2225 – €2900€2575 – €3350
60 m2€3775 – €4425€4050 – €4825
90 m2 +€5200 – €5775€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Homoet? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Herveld, Slijk-Ewijk en Andelst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Overbetuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Homoet?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Homoet, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6676.

Plaats een reactie