Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valburg vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Valburg? Dit is een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Valburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-valburg-6675

Vloerverwarming laten leggen in Valburg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met een professional ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, keuken, berging / schuur. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, laminaat, vinyl, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Valburg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Valburg

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de lijst hierna delen we aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Valburg.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, WTH, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Valburg

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Valburg

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Valburg.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Valburg variëren tussen de €1125,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valburg (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €795
25 m2€800 – €1225€1100 – €1450
40 m2€2350 – €2850€2625 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4400€4200 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5700€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bekijk je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valburg? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Andelst, Homoet en Hemmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Valburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.750 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valburg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6675.

Plaats een reactie