Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Fochteloo vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Fochteloo? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vertellen we je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Fochteloo!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-fochteloo-8428

Vloerverwarming laten leggen in Fochteloo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, gang, keuken, toilet, slaapkamer, woonkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, vinyl, tapijt, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Fochteloo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Fochteloo

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets check je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Fochteloo.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, e-Heat0Fochteloo

  Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Fochteloo

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Fochteloo.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Fochteloo variëren tussen de €1025,00 – €2025,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die de prijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Fochteloo (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€760 – €810
20 – 25 m2€800 – €1250€1125 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2875€2650 – €3225
65 m2€3850 – €4450€4100 – €4800
80 m2 +€5200 – €5725€5725 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Let op: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Fochteloo? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Langedijke, Oosterwolde en Elsloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ooststellingwerf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Fochteloo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.100 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Fochteloo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8428.

Plaats een reactie