Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Slijk-Ewijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Slijk-Ewijk? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Slijk-Ewijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-slijk-ewijk-6677

Vloerverwarming laten leggen in Slijk-Ewijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tegels, laminaat, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Slijk-Ewijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts nabij Slijk-Ewijk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Slijk-Ewijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Slijk-Ewijk

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Slijk-Ewijk

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Slijk-Ewijk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Slijk-Ewijk schommelen tussen de €1250,00 tot €2275,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Slijk-Ewijk (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€750 – €810
25 m2€850 – €1300€1125 – €1600
45 m2€2225 – €2900€2550 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4400€4125 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5750€5675 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: sommige types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok delen we in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Slijk-Ewijk? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Valburg, Oosterhout en Herveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Slijk-Ewijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 15 m2 tot zo’n €6.450 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Slijk-Ewijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6677.

Plaats een reactie