Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heteren vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Heteren? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal lees je praktische informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Heteren!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-heteren-6666

Vloerverwarming laten leggen in Heteren

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, vinyl, tapijt, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Heteren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Overbetuwe en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Heteren

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Heteren.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Heteren

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heteren

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heteren.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heteren kost globaal gezien tussen de €950,00 – €2250,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allemaal factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heteren (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€755 – €800
20 – 25 m2€875 – €1250€1000 – €1500
50 m2€2300 – €2850€2650 – €3250
70 m2€3825 – €4450€4200 – €4775
80 m2 +€5225 – €5725€5500 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heteren? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Lent, Randwijk en Elst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Overbetuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.overbetuwe.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heteren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gekozen product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heteren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6666.

Plaats een reactie