Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Twello vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Twello? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site vertellen we je alles over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Twello!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-twello-7391

Vloerverwarming laten leggen in Twello

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, PVC, vinyl, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Twello zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Voorst en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Twello

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem wordt bepaald door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Twello.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Twello

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Twello

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Twello.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Twello kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2500,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Twello (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€760 – €800
25 m2€850 – €1300€1025 – €1500
45 m2€2275 – €2875€2525 – €3325
70 m2€3725 – €4450€4050 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5725€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder tref je samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Twello? In het schema hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Voorst, Teuge en Klarenbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Voorst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Twello?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.850 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Twello, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7390, 7391, 7392.

Plaats een reactie