Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Netterden vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Netterden? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Netterden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-netterden-7077

Vloerverwarming laten leggen in Netterden

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, laminaat, linoleum, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Netterden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Netterden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Netterden.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Netterden

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Netterden

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Netterden.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Netterden komen uit tussen de €1275,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Netterden (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€750 – €810
20 m2€825 – €1250€1150 – €1475
40 – 45 m2€2200 – €2775€2675 – €3400
70 m2€3850 – €4400€4025 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5650€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna lees je stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Netterden? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Etten, Megchelen en Ulft.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oude IJsselstreek heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Netterden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Netterden, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7077.

Plaats een reactie