Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Megchelen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Megchelen? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website check je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Megchelen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-megchelen-7078

Vloerverwarming laten leggen in Megchelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tegels, tapijt, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Megchelen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oude IJsselstreek en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts regio Megchelen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Megchelen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Megchelen

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Megchelen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Megchelen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Megchelen liggen rond de €975,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van veel aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Megchelen (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€770 – €780
20 m2€925 – €1250€1100 – €1450
40 – 50 m2€2275 – €2900€2550 – €3300
70 m2€3825 – €4475€4200 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5725€5500 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Megchelen? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Varsselder, Gendringen en Etten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oude IJsselstreek bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oude-ijsselstreek.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Megchelen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 15 m2 oplopend tot €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Megchelen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7078.

Plaats een reactie